';

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Dan staat deze wellicht tussen de veel gestelde vragen. Staat hij er niet bij? Stel je vraag dan gerust via onze contactpagina of via onze chatservice.

Uitnodigen

Kan ik een e-mailadres meerdere keren gebruiken?

Ja dat kan. Als iemand zelf geen e-mailadres heeft, dan kun je hem of haar uitnodigen op het e-mailadres van iemand anders. Je kunt een e-mailadres zo vaak gebruiken als je zelf wilt.

Is het mogelijk om na het versturen van de uitnodigingen nog vrienden toe te voegen?

Je kunt vrienden blijven toevoegen of verwijderen totdat je het boek afrondt. De vrienden die hun pagina niet hebben ingevuld kun je verwijderen. Zo betaal je uiteindelijk alleen voor de vrienden die daadwerkelijk meedoen.

Ik heb een groot aantal e-mailadressen, kunnen deze in een keer ingevoerd worden?

Je kunt vanuit een Excel bestand of een mailprogramma een groot aantal e-mailadressen eenvoudig tegelijk te importeren. Als je bij de stap Uitnodigen bent beland, dan wordt hier stap voor stap uitgelegd hoe dit eenvoudig in zijn werk gaat.

Kan ik een groepslink delen via bijvoorbeeld Whatsapp of Facebook?

Jazeker! Via de groepslink kunnen vrienden zelf een plekje bemachtigen in het boek. De groepslink deel je zelf via bijvoorbeeld Whatsapp. Nadat een vriend zich heeft aangemeld verschijnt deze in jouw overzicht. Hier kun je de volgorde aanpassen en eventueel weer vriendenpagina's verwijderen.

Kan ik de groepslink ook delen per post?

Als je bijvoorbeeld vrienden wil uitnodigen via een begeleidende brief bij een trouwkaart, dan kan je eenvoudig de QR code die je van ons ontvangt op de brief printen. De vrienden hoeven deze simpelweg met hun telefoon te scannen om deel te nemen aan het vriendenboek. Klik hier hier voor meer informatie.

Iemand is de uitnodiging met de link naar zijn/haar persoonlijke pagina kwijt, kan ik deze opnieuw toesturen?

Ja hoor, dan kun je deze persoon een herinnering sturen waar de persoonlijke link opnieuw in te vinden is. 

Wat is het maximum aantal vrienden per vriendenboekje?

Je kunt een onbeperkt aantal vrienden uitnodigen, maar uiteindelijk passen er maximaal 130 vrienden in één boek. Mocht je meer vrienden hebben dan kan het natuurlijk wel verspreid worden over meerdere boekjes.

Inhoud van het boek

Heb ik zelf iets te zeggen over hoe het vriendenboekje eruit komt te zien?

Je hebt de keuze uit verschillende boekstijlen en kaften. Zo is er voor ieder wat wils! Vervolgens wordt het boek opgemaakt in de door jou gekozen boekstijl door een van onze ontwerpers, dus daar heb je helemaal geen omkijken naar.

Uit welke vragen bestaat de vragenlijst?

Je kunt kiezen uit verschillende gelegenheden met een bijbehorende vragenlijst. De vragenlijst bestaat uit 23 vragen die op deze gelegenheid gericht zijn. Zit de vraag die je graag wilt stellen er niet bij? Geen nood! Je kunt zelf vragen aanpassen en gebruik maken van onze extra inspiratie vragenlijsten.

Kan ik ook vragen verwijderen uit de vragenlijst?

Als je minder vragen wilt, dan kun je de regel van een vraag gewoon leeg maken. Deze zal uiteindelijk niet in het boek verschijnen. Let wel op, als je veel vragen verwijdert en er worden geen lange antwoorden gegeven, dan kunnen de pagina's in het boek vrij leeg worden. Wij zullen de tekst wel zo netjes mogelijk verdelen over de pagina.

Kan ik een anders- of meertalig vriendenboek maken?

Yes, that's possible! Ideaal voor een internationaal gezelschap. Zo maak je eenvoudig een anders- of tweetalig boek.

Hoeveel foto's kan ik uploaden?

Elke vriend kan 2 foto's uploaden op zijn of haar pagina. Er kunnen ook fotopagina's toegevoegd worden om het boekje extra persoonlijk te maken.

Kan ik een lege vriendenpagina aan het boek toevoegen zodat deze later met pen kan worden ingevuld?

Mocht er een vriend niet in de gelegenheid zijn om online het boek in te vullen maar wil je hem of haar toch graag in het vriendenboek? Dan kun je een lege vriendenpagina aan het boek toevoegen. De pagina krijgt uiteraard wel een mooie opmaak waarop alleen de vragen worden gedrukt zodat deze met pen kunnen worden beantwoord. Dit regel je door een lege vriendenpagina af te ronden. Je kunt bijvoorbeeld wel alvast een naam invullen en foto's uploaden zodat deze alvast voorgedrukt zijn.

Kan ik zien welke antwoorden de rest van de vrienden heeft ingevuld en welke foto's zij hebben geupload?

Ja, als organisator heb je het voorrecht om alvast te mogen spieken in de pagina's van de andere vrienden. Op de pagina 'Samenvatting' van je account kun je op het oogje achter een vriend klikken om zijn/haar pagina te bekijken en eventueel aanpassingen maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat er spelfouten of dubbele foto's in het boekje terecht komen.

Kan ik naast vriendenpagina's extra inhoud aan het vriendenboek geven?

Jazeker! Ieder vriendenboek opent standaard met een inleiding. Daarnaast kun je ervoor kiezen om fotopagina's en jaaroverzichten aan het boek toe te voegen.

Doorlooptijd, levertijd en verzending

Hoe lang kan ik werken aan mijn vriendenboekje?

Zo lang als je wilt! Je kunt zelf een deadline opgeven zodra je vrienden uitnodigt, zodat zij weten tot wanneer zij aan hun pagina kunnen werken. Maar ook als de deadline is verstreken kun je nog gewoon verder werken aan het boek. Houd wel rekening met 5 werkdagen levertijd.

De deadline is verlopen, wat nu?

Niks aan de hand! De deadline is bedoeld als richtlijn zodat de vrienden weten hoe lang ze de tijd hebben om hun pagina in te vullen. Maar iedereen kan net zo lang aan zijn of haar pagina werken totdat jij als organisator het boek afrondt.

Wat is de levertijd?

Houd rekening met 5 werkdagen levertijd, ingaande de dag nadat je het boek hebt afgerond en betaald. Voor een spoedbestelling kun je contact met ons opnemen. Door drukte of verzending naar het buitenland, kan het incidenteel voorkomen dat de levertijd afwijkt.

Hoe wordt het boek verzonden?

We versturen het boek als brievenbuspakje via PostNL, je hoeft dus niet thuis te blijven om het boek in ontvangst te nemen. Zodra jouw bestelling bij ons de deur uit gaat ontvang je een verzendbevestiging met track & trace code zodat je het pakje kunt volgen. Let op: Mocht het boek 75 vrienden of meer bevatten of heb je meerdere boeken tegelijk besteld? Dan wordt het boek als pakketje verstuurd via PostNL.

Kan ik het vriendenboek ook direct naar de ontvanger van het boek versturen?

Jazeker, dat kan! We verpakken ieder boek als waar cadeautje en de factuur wordt niet meegestuurd.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland zijn € 4,50. Als je het boek naar het buitenland verstuurd, dan bedragen de verzendkosten binnen de EU € 9,50 en buiten de EU € 14,00.

Invullen vriendenpagina

Wat gebeurt er als ik een vraag niet beantwoord?

Als je niets invult bij een vraag, dan wordt deze vraag ook niet op jouw pagina in het boek gedrukt. Let wel op, wanneer je maar weinig vragen beantwoordt met een kort antwoord, dan kan je pagina wat leeg ogen.

Hoe lang mogen mijn antwoorden zijn?

Er is in totaal ruimte voor 5000 tekens. Wanneer je hier overheen gaat verschijnt er vanzelf een melding.

Kan ik emoticons / smileys gebruiken?

Helaas kunnen emoticons niet in het boekje gedrukt worden. Wanneer je emoticons gebruikt, zullen deze uiteindelijk niet te zien zijn.

Mijn naam is verkeerd gespeld door de organisator van het boek, wat nu?

Dat is geen probleem! De manier waarop je jouw naam zelf schrijft bij de eerste vraag van de vragenlijst, is de manier waarop deze groot op jouw pagina gedrukt wordt.

Kan ik later verder gaan met het invullen van mijn pagina?

Ja hoor, dat kan! Je kan later weer terugkeren naar jouw pagina via de link in de uitnodiging. Klik voor de zekerheid even onderaan de pagina op de knop ‘Tussentijds opslaan’ wanneer dit nog niet automatisch is gebeurd.

Het lukt mij niet om een foto te uploaden, wat nu?

Vervelend dat het niet lukt om een foto te uploaden! Hier staat stap voor stap beschreven hoe het werkt.
1. Klik op de knop ‘Bestand kiezen’ selecteer een foto op jouw computer of telefoon.
2. Plaats het uitsnijvlak op het deel van de foto wat je uit wilt snijden. Het vlak kan je eventueel groter of kleiner trekken. Klik op Uitsnijden.
3. De foto is geplaatst! Je ziet een voorbeeldje ervan op de pagina staan.

Wat gebeurt er als ik geen foto’s upload?

Wanneer je geen foto upload, dan plaatsen wij een leuke standaard foto op deze plek. Maar jouw eigen foto’s zijn natuurlijk wel het meest persoonlijk!

Prijzen en betalen

Hoe wordt de prijs van het boek berekend?

De prijs hangt af van het aantal vrienden die je uitnodigt. Hoe meer vrienden er meedoen, hoe lager de prijs per vriend. Kijk hier voor de prijzen.

Wat zijn de kosten als ik meerdere identieke boeken bestel?

Op elk extra identiek besteld vriendenboek ontvang je 35% korting. Wil je meer dan 15 exemplaren bestellen? Neem dan even contact op voor een vrijblijvende offerte.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Het te betalen bedrag kan in zijn geheel worden afgerekend via iDeal of Bancontact. Na het afronden van het boek ontvang je per e-mail de factuur. Deze is ook te voldoen door middel van internetbankieren. Op de factuur kun je extra (bedrijfs)gegevens plaatsen zoals een referentie.

Kan ik een betaalverzoek naar de vrienden sturen?

Ja dat is mogelijk. Als organisator reken je het totaalbedrag in één keer af. Na het afronden van het boek kun je een betaalverzoek naar alle of een deel van de vrienden sturen. Gedeelde smart is halve smart!

Account en gegevens

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

Digitale bestand vriendenboekje: Na verwerking van de opdracht wordt het digitale bestand van het vriendenboekje 12 maanden bewaard. Dit geeft de mogelijkheid om later een of meerdere exemplaren van het vriendenboekje na te bestellen. Na 12 maanden, of bij verzoek eerder, wordt het digitale bestand vernietigd.

E-mailadres en antwoorden en afbeeldingen van de deelnemers: Het e-mailadres, de antwoorden op de vragen en de foto's van de deelnemers worden 12 maanden bewaard, of tot je verzoekt om deze eerder te verwijderen.

Accountgegevens organisator: Je accountgegevens (de gegevens die je hebt aangeleverd bij registratie en bestelling van een vriendenboekje) worden bewaard zolang je bij ons ingeschreven staat. Uitschrijving kan uiteraard op verzoek.

Ons privacybeleid is onderin de website te vinden voor meer informatie.

Hoe verwijder ik mijn account en/of gegevens?

Je kunt ons een verzoek per e-mail sturen, dan verwijderen wij jouw account en gegevens.

Kan ik samen met iemand anders in mijn account werken?

Het is niet mogelijk om met meerdere accounts aan één boek te werken, maar je kan uiteraard wel beiden op hetzelfde account inloggen om te werken aan hetzelfde boek

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Geen paniek! Je kan bij het inloggen aangeven dat je je wachtwoord bent vergeten. Dan ontvang je een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.